Izredne novice
Domov / Novice / Delo / Prostovoljec na razgovoru

Prostovoljec na razgovoru

Kako trg dela obravnava prostovoljstvo?

Zavod Voluntariat je skupaj s češko organizacijo INEX – SDA med 2016 in 2018 raziskoval prepoznavanje neformalnega učenja na trgu dela in na podlagi raziskave v 2018 pripravil primerjalno analizo, kako trg dela obravnava prostovoljstvo.

V obeh državah so zaznali pozitiven odnos do prostovoljstva. Tako v podjetjih kot na zavodu za zaposlovanje se strinjajo, da je prostovoljstvo dober način, da mladi dobijo potrebne veščine in kompetence še pred vstopom na trg dela. Predstavniki podjetij so povedali, da je najpomembneje, kako kandidat prenese svoje izkušnje v delovno okolje. Tudi delodajalci cenijo prostovoljske aktivnosti svojih zaposlenih, saj imajo pozitiven potencial za osebno in profesionalno rast.

 

Delodajalci imajo do prostovoljstva pozitiven odnos.

 

Na podlagi zbranih mnenj in izkušenj so pripravili priporočila za mlade iskalce zaposlitve, kako potencialnemu delodajalcu predstaviti svoje prostovoljske izkušnje. Priporočila lahko prebereš v spodnji grafiki.

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGmlad.si, Zavod Voluntariat
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Preberi tudi

Univerza v Mariboru zaposluje!

Izjemna priložnost za zaposlitev strokovnjakov na področju superračunalniškega omrežja. Univerza v Mariboru izvaja projekt Nadgradnja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja