Izredne novice
Domov / Dogaja / Šport / Gremo na otok!

Gremo na otok!

Kopališče Mariborski otok, ki je edino javno odprto kopališče v Mariboru, je odprlo svoja vrata za obiskovalce.

Kopališče Mariborski otok s tremi bazeni različnih velikosti in globin nudi poletno osvežitev od leta 1930. Nahaja se na naravnem otoku v strugi reke Drave v Kamnici pri Mariboru, ki je od leta 1951 zavarovan kot naravna znamenitost in od leta 1992 kot naravni spomenik.

A kljub odličnim naravnim danostim so že vrsto let neuspešna prizadevanja za njegovo celovito obnovo, zato bo tudi letos sprejel obiskovalce v stari podobi.

Za letošnjo kopalno sezono je upravitelj Športni objekti Maribor opravil le nujna vzdrževalna dela. Odstranili so odpadle veje in nevarna drevesa, očistili okolico, izvedli manjša pleskarska dela in v celoti obnovili mali bazen.

Kopališče je odprto vsak dan med 9. in 20. uro do prvih hladnejših jesenskih dni. Poleg kopanja je obiskovalcem med drugim na voljo tudi brezplačna izposoja športnih rekvizitov, dvomesečna šola teka, dejavnosti za otroke ter predstavitve športnih klubov in društev.

Na Mariborskem otoku bodo turnirji v mini nogometu, odbojki na mivki, kartah, šahu in biljardu. Ponovno se nanj vračajo tudi Igre brez meja – City Games, na katerih je bila lani najboljša mariborska ekipa. Letos naj bi na tem dogodku sodelovalo 1500 tekmovalcev iz 12 držav.

O dostopsi

Preberi tudi

Otro – nova nogometna platforma

Na spletu zaživela nova oblika komunikacije v nogometu. Na spletu je zaživela nova nogometna platforma …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja