Izredne novice
Domov / Novice / Potovanje / Nova dimenzija mladinske mobilnosti
Združitev članske izkaznice Popotniškega združenja Slovenije (PZS) in Evropske mladinske kartice

Nova dimenzija mladinske mobilnosti

Združitev članske izkaznice Popotniškega združenja Slovenije (PZS) in Evropske mladinske kartice je prvi primer v Evropi, ko sta povsem ločeni organizaciji izdali enotno kartico in tako združili tudi vse ugodnosti.

PZS, ki svojim članom omogoča vsaj 10 % ugodnejše bivanje v mreži 4000 mladinskih prenočišč (Youth Hostlov) po svetu s številnimi dodatnimi ugodnostmi, ter Zavod MOBIN, ki mladim med 15 in 30 letom starosti omogoča prek 70.000 popustov po Evropi, sta se dogovorila o združitvi ugodnosti obeh članskih izkaznic. Od septembra dalje bodo tako mladi ob včlanitvi v katerokoli od dveh združenj, koristili tudi vse popuste, ki jih ponuja partnersko združenje.

Obe nevladni organizaciji delujeta prvenstveno na področju mobilnosti in aktivacije mladih v smeri družbeno odgovornega delovanja, saj se oboji zavedata, da komunikacija prek pametne tehnologije ne more v celoti nadomestiti osebnih stikov, enako pa ogledi filmov in fotografij ne bodo nikdar zamenjali čarov potovanj. Organizaciji bosta še naprej izvajali ločene programe mladinskega dela, vendar bosta v prihodnosti pripravili še številne pobude, ki bodo z združitvijo članskih izkaznic po novem dosegale prek 70.000 mladih v starosti 15 do 29 let, kar sicer predstavlja približno eno petino vseh mladih v Sloveniji.

Tako je Slovenija postala prva država v Evropi, kjer sta se ločeni organizaciji, članici European Youth Card Association (EYCA) in International Youth Hostel Federation oziroma Hostelling International, dogovorili za izdajo skupne enotne izkaznice. Ta bo postala nepogrešljivo orodje v rokah mladih, ki radi ugodneje raziskujejo različne dele sveta, doma v Sloveniji pa koristijo že prek 500 popustov ter ugodneje prenočujejo v 36 Youth Hostlih.

Vsem obstoječim in novim članom obeh organizacij z že veljavnimi izkaznicami, bo brezplačno omogočena nova virtualna izkaznica, ki se bo nahajala v mobilni aplikaciji Evropske mladinske kartice, dostopne na Google Play-u (za sistem Android) in App Store-u (za sistem iOS).

 

Preberi tudi

Študiraj ali raziskuj na Danskem

Štipendija FashionForest. Na voljo je štipendija FashionForest Scholarship za študij ali raziskovanje na Danskem. Rok za prijavo za …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja