Izredne novice
Domov / Foto / Mambo Kings in bruci štirih fakultet

Mambo Kings in bruci štirih fakultet

Ko se zberejo štiri fakultete, Štuk poka po šivih.

Čeprav se zdi, da je od začetka študijskih obveznosti minil že cel semester, pa se prvi mesec študijskega leta sploh še ni končal. To pomeni, da so pozdravne čage in brucovanja še vedno aktualni.

Na začetku leta se spodobi, da novinci in bruci novo prelomnico v svojem življenju primerno proslavijo. Med drugim morajo pridobiti naziv bruc oz. brucka, ki pa ga lahko prejmejo le na brucovanju. Ekonomsko-poslovna fakulteta (EPF), Fakulteta za strojništvo (FS), Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) ter Fakulteta za zdravstvene vede (FZV) so zato letos združile moči in za študente organizirale Brucovanje štirih fakultet. Študentski svet in tutorji EPF so že lani pripravili odlično brucovanje, vendar so takrat moči združili le z dvema fakultetama. Letos so se odločili, da k sodelovanju povabijo tri fakultete in pripravijo še boljšo zabavo.

Še preden je na oder stopil band, se je na Štuku zbrala velika množica študentov. Gneča se je začela že pred vhodom, v kavarni in dvorani pa se je le še stopnjevala. A nič zato, študentje štirih fakultet so bili odlično razpoloženi in pripravljeni na odštekano torkovo noč. Takoj si lahko začutil, da s štirimi fakultetami, pripravljenimi na žur, ni šale.

Prvi so oder zasedli fantje iz skupine Manifest. Tako kot njihovo ime, so tudi skladbe, ki jih prepevajo, manifest obstoječim družbenim strukturam in predvsem težavam, povezanim z njimi. Tričlanska zasedba igra avtorsko in tujo rock glasbo, ki jo z izrazito energijo predstavijo poslušalcem.

Naprej Nazaj
Bruci so do zadnjega kotička napolnili Štuk. |
 Za rockovske duše je poskrbela skupina Manifest. |
Mambo Kingsi igrajo hite, ki jih poznajo vsi. |
Izkušnje pa jim le še pomagajo pri odličnem vzdušju, ki ga ustvarijo s svojo energijo. |
Naprej Nazaj

Zvezde večera so oder osvojile nekaj po polnoči, ko je dvorana že začela pokati po šivih. Napolnili je niso le bruci, pomagali so jim tudi starejši študentje, ki so si zaželeli nore zabave. In noro zabavo so tudi dobili! Skupina Mambo Kings je namreč upravičila svoj sloves »party makerjev« in tudi na Štuku pripravila odlično žurko. Skupaj z množico so prepevali največje slovenske, jugo in svetovne hite, seveda pa niso pozabili zapeti tudi svojih komadov, kot so Palme in Valovi, Balerina ter druge.

Na koncu je za vse, ki jim postelja še ni dišala, glasbo vrtel še DJ. Kmalu pa so se morali posloviti tudi najbolj vztrajni, saj se je mesto že prebujalo v nov dan.

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660Vid JERČIČ

Oceni članek

Hvala!

User Rating: Be the first one !

Preberi tudi

Razstavljena dela študentov likovne umetnosti

Otvoritev razstave del študentov Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru z naslovom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja