Izredne novice
Domov / Novice / Delo / Digitalno mladinsko delo

Digitalno mladinsko delo

Digitalne tehnologije so postale del mladih

Mladinska mreža MaMa je skupaj s partnerji iz Estonije, Nemčije in Finske pričela z izvajanjem 24-mesečnega strateškega partnerstva Pametno mladinsko delo v mladinskih centrih (Smart youth work in youth centres).

Projekt odgovarja na izzive, s katerimi se soočajo mladinska politika, mladinsko delo in mladi na področju digitalizacije mladinskega dela. Digitalni mediji in sodobne tehnologije so danes postali nepogrešljiv del mladih in mladinskega dela, ki mora odgovarjati na potrebe mladih in se prilagoditi digitalnim tehnologijam, ki zaznamujejo njihova življenja.

Znanja, ki jih bodo pridobili skozi skozi različne projektne aktivnosti bodo omogočila, da bo tekom projekta nastal dokument, ki bo pomembno prispeval k nadaljnjemu razvoju mladinskega dela in učinkovitejšemu delu pri soočanju s sodobnimi izzivi digitalne dobe ter spodbudil lokalne skupnosti k bolj proaktivnemu pristopu razvijanja politik in programov pametnega mladinskega dela, kar bi posledično privedlo do bolj aktivne in vključujoče družbe.

»Ker se v zadnjem času tudi v Sloveniji vedno več pogovarjamo o pametnem mladinskem delu je čas, da na tem področju tudi nekaj storimo. V okviru projekta Smart youth work in youth centres tako želimo pripraviti smernice za mladinske centre ter mladinske delavce in pripraviti nabor metod in orodij, ki bodo povezovali vsakodnevno mladinsko delo s pametnim mladinskim delom,« je o projektu povedal Urban Krevl, pomočnik vodje projektov na Mreži MaMa. Več informacij o projektu najdeš na spletni strani MaMa.

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVIR: Mladinska mreža MaMa, mlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660Foto: splet

 

 

Preberi tudi

Univerza v Mariboru zaposluje!

Izjemna priložnost za zaposlitev strokovnjakov na področju superračunalniškega omrežja. Univerza v Mariboru izvaja projekt Nadgradnja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja