Izredne novice

Alternativna godba: Jinho Jinza (Slo)+ LokusPokus

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Alternativna godba: Jinho Jinza (Slo)+ LokusPokus

november 16 @ 08:00 - 17:00

5€

Sobota, 24.11.2018
MIKKov klubski prostor
🚪 Vrata: 21.00
🎸Koncert: 22.00
Vstopnina 5€

Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni.
_________________________
▶︎ Jinho Jinza (Slo)◀︎

❗️V leto 2018 je založba God Bless This Mess vstopila z dolgom iz lanskega leta. Pred nami je težko pričakovani prvenec soboške super skupine Jinho Jinza z naslovom “TODAY – ’cause the devil told me so”.

➡︎ Glasba temelji po ritmu in strukturi na klasičnem bluesu, kar se mogoče zaradi “mladostniške” naivnosti malo zabriše v končnem izdelku.
Glasba je čustvo. In hrup tudi.

🎶🎸🥁Jinho Jinza je kombo prekaljenih muzičistov, ki imajo respektabilne glasbene projekte za sabo in glede na prvi zvočni izdelek Jinho Jinze tudi pred sabo. Soboški trio Jinho Jinza so Samo Ismajlović, ki je brusil kitaro pri eksperimentalnih Automassage, Janis Salnajs, ki je basiral pri noise rockerjih Manul ter kot zadnji pridruženi član, Matej Šavel, ki je bobnal pri kultnih Psycho-Path. O glasbeni zapuščini vseh članov nima smisla razpredati, ker vsaj 20 let delovanja vsakega izmed njih daje dovolj materiala za intenzivno poslušanje in uživanje v glasbenih dosežkih.

➡︎Kljub respektabilni vlogi na alter glasbeni sceni, predstavljajo Jinho Jinza povsem nov začetek, ki povezuje polpreteklo zgodovino glasbenega udejstvovanja in posledično prinaša zrelost na eni strani ter mladostniško razigranost na drugi strani. Že prvi komad, preprosto naslovljen “Blues”, furiozno odpira album in v svojem imenu zajame izvor njihove glasbe, ki temelji po ritmu in strukturi na klasičnem bluesu, nadgrajenem z novodobnimi glasbenimi praksami v domeni hrupnega rocka. Tudi če je naslednji komad “Mountain top” za trenutek počasnejši, že v naslednjem hudičevo dobrem “Devil” in nagruvanem “Runaway trains on fire” razmetavajo garažni blues po zvočnikih. Odsrednji del albuma zavzema najdaljša skladba “Love Sick”, nekakšen post doomerski stoner, da bi takoj zatem sledil najhitrejši in najkrajši komad garažnega rocka na albumu “Slow control”, s katerim se bend ne ustavi do konca albuma.

➡︎Če je album “TODAY – ’cause the devil told me so” napoved novih izdaj v letošnjem letu, potem bo leto 2018 še dobro!

Album je posnel Frente v graškem SisiTopStudio, za miks si lasti zasluge Gottfried Krienzer (Samov soborec iz Automassage), mastering pa je delo Bernda Heinraucha. Za grafično podobo albuma je poskrbela Jagoda Jejčič., za foto Matej Fišer.

Album “TODAY – ’cause the devil told me so” Jinho Jinze si lahko v celoti prenesete po principu “plačaj, kolikor hočeš” z bendove bandcamp strani, CDji bodo na voljo prav tako preko bandcamp strani ali na njihovih koncertih.

Povezave:
https://jinhojinza.bandcamp.com
https://www.facebook.com/Jinho-Jinza-874693409286406
http://jinhojinza.com
https://www.youtube.com/channel/UC0myHNO4Iv7RzQoKKQ4RyEw

https://www.facebook.com/gbtmrec
http://gbtm.si

_________________
▶︎LokusPokus (Šmarje pri Jelšah)◀︎

LokusPokus iz Šmarja pri Jelšah, v katerem je nastal blues, rock, noise eksperimentalno ambientalni enojec brez krmarja, pluje po ritmu isto in enega, enega in istega z dinamiko vala in buke, pri čemer je njegova ena, edina pomoč – kitara in telefonski krik!

https://www.youtube.com/watch?v=MWsETfkSOGc

_______________________________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

Podrobnosti

Datum:
november 16
Čas:
08:00 - 17:00
Cena:
5€
Dogodek Category:
Dogodek Tags:

Prizorišče

MIKK klub
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, 9000 Slovenija
+ Google Map